#ToxicGirl. 2 055 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Kolorowe minipizze Składniki na 4 porcje: 500 g ziemniaków, jajko, 2 łyżki maki pszennej, cebula, czerwona papryka, 100 g pieczarek, pomidor, 100 g żółtego sera, olej, sól, pieprz. Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć z jajkiem i mąką, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto podzielić na 4 równe części. Na patelni rozgrzać olej i kolejno nakładać porcje ciasta. Usmażyć 4 placki na złoty kolor z obu stron. Placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Paprykę i pomidor umyć i osuszyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski, a pomidor i oczyszczone pieczarki w plasterki. Warzywa ułożyć na plackach, posypać startym żółtym serem i chwilę zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Sznycel z konfiturą Składniki na 4 porcję: 4 plastry schabu, 2 łyżki oliwy, łyżka: musztardy, kolorowego pieprzu ziarnistego, 2 łyżki: mąki, bułki tartej, jajko, 4 łyżki konfitury z czerwonej porzeczki, olej, sól. Plastry schabu umyć, osuszyć, rozbić i włożyć do miski. Kolorowe pieprz rozetrzeć na proszek i posypać mięso. Dodać oliwę, musztardę i sól, dokładnie wymieszać. Przykryć folią spożywczą i wstawić na ok. 2 godziny do lodówki. Kotlety obtaczać z mące i jajku a na koniec bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć w nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Gotowe sznycle podawać z konfiturą z czerwonej porzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi