#ToxicGirl. 2 055 Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 ☢☢☢ Zupa z soczewicy z imbirową nutą Składniki na 4 porcje: 1/2 paczki mrożonych warzyw(np. marchewki z groszkiem) por, 3-4 suszone grzyby, 3/4 szklanki soczewicy, 50 g makaronu sojowego, kawałek świeżego imbiru, szczypta kurkumy, curry, sól, pieprz. Umyte i pokrojone na kawałki grzyby i soczewicę ugotować w dużej ilości wody. Por i imbir drobno pokroić. Po 10-15 minutach wrzucić lekko rozmrożone warzywa. Gdy grzyby i soczewica będą prawie gotowe dodać por i makaron sojowy. Przyprawić imbirem, kurkumą, curry, solą i pieprzem. Gotować jeszcze około 6 minut. Zdjąć z palnika i odstawić na chwilę, żeby smaki się połączyły. Zupę najlepiej podawać niezbyt gorącą. ☢☢☢ Medaliony po sycylijsku Składniki na 3 porcje: 6 cienkich plastrów schabu, tymianek i oregano, 2 łyżki oleju, cebula, ząbek czosnku, po łyżce masła i mąki, 500 g gęstego soku pomidorowego, 3 łyżki czarnych oliwek, sól, pieprz, szczypta cukru. Plastry mięsa obwiązać nicią i posypać częścią ziół. Usmażyć z obu stron na złoty kolor. Przygotować sos: cebulę i czosnek zeszklić na maśle. Dodać sok pomidorowy, dodać oliwki i zioła. Zagotować. Na talerzu położyć medaliony, polać sosem i podać z pieczonymi ziemniakami i surówką z selera i marchewki. ☢☢☢ `by @TOKSYNA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inkwizytor 9 264 Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Hej! Nie widzisz zawartości tego postu? Zaloguj się lub Zarejestruj nowe konto, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi