Jump to content
Sign in to follow this  
Mark.

#4 Gazetka CsKatowice.com - Marzec 2017r.

1 post in this topic

Recommended Posts

 

26c08be1f939c.png

ae5a20a72d07f.png

Filmik stworzony przez @Mark. reklamujący serwery Counter-Strike 1.6

 

df4127f82da29.png

11c54ec91ac62.png

b93445b716cf3.png

Zapisy do Wywiadu

87b86b84d7e04.png

Bezczelna Przepytuje

 

jdud3tp6s1xc.png

Q&A

 

http://cskatowice.com/forum/394-qa/

 

 

6ec2982486ee1.png

Pozdrawiam wszystkich alkusów na sieci ~ Anonimowy Alkoholik
 

4e1c8b9516206.png

fda09fe2b97cd.png

6c4935ffd4952.png

d22c820155772.png

 

 

 

 

 

 

9b14770c23220.png

57e09e655a2dc.png

 

2b812253fe4c5.png

Dlaczego blondynka grabiąc liście złamała nogę?
Bo spadła z drzewa...

============================

Przychodzi zając do sklepu i mówi:
- Poproszę chlebek z górnej półki.
Miś podaje mu chleb. Następnego dnia sytuacja się powtórzyła. Tak jest przez kilka dni. W końcu przychodzi do sklepu i mówi:
- Poproszę masło z dolnej półki.
Zdziwiony miś podaje mu masło.
- I chlebek z górnej półki.

104d4de2771de.png

NALEŚNIKI À LA RAFFAELLO

Mleczko i wiórki kokosowe, biała czekolada i migdały! Jeśli to Twoje ulubione smaki, koniecznie przygotuj najnowszy przepis Pawła Małeckiego!
 
SKŁADNIKI:

NALEŚNIKI

  • mleczko kokosowe – 200 ml
  • mleko – 200 ml
  • wiórki kokosowe – 20 g
  • jajo – 1 szt.
  • mąka pszenna – 100-120 g
  • olej kokosowy – 2 łyżki
  • sól

MUS KOKOSOWY

  • mleczko kokosowe – 200 ml
  • żelatyna – 7 g
  • woda do namoczenia żelatyny – 25 ml
  • biała czekolada – 100 g
  • śmietanka UHT 30% – 200 ml

DO DEKORACJI

  • migdały w słupkach lub płatkach – 100 g
  • biała czekolada – 100 g

 

 

 

KROK 1: Smażymy Naleśniki.

Mleczko i mleczko kokosowe podgrzewamy delikatnie z olejem kokosowym. Dodajemy wiórki kokosowe i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonego mleczka dodajemy jajko, szczyptę soli oraz mąkę. Wszystko dokładnie miksujemy i odstawiamy na około 10 minut. Następnie smażymy naleśniki.

 

KROK 2: Łączymy Składniki Musu.

Mleczko kokosowe zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i łączymy z pokruszoną czekoladą. Żelatynę namaczamy w wodzie, dodajemy do ciepłego mleczka kokosowego i dokładnie mieszamy. Studzimy. Śmietankę ubijamy i delikatnie łączymy z wystudzoną masą. Gotowy mus odstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia.

 

KROK 3: Dekorujemy Naleśniki

Usmażone i wystudzone naleśniki układamy na talerzu. Nakładamy na nie zestalony mus kokosowy, dekorujemy migdałami i startą białą czekoladą.

 

Przepis zaczerpnięty z KuchniaLidla. 

 

 

f1d8628f1d791.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

O Nas

CSKatowice.com powstało dnia 28 lipca 2012 roku. Jesteśmy prężnie rozwijającą się siecią serwerów Counter-Strike. Nasza młoda i uzdolniona kadra Administratorów pozwala nam się szybko rozwijać!

Społeczność

Reklama

cskatowice
×
×
  • Create New...