veegaz 467 Share Posted February 3 Witam, zakupiłem nową myszkę(spc gear lix) i mam z nią w uj duży problem. Podczas grania w 1.6/go(przypuszczam, ze w kazdej gierce) myszke klatkuje i wyglada to jakbym miał 50-100 fpsow na ekranie. Jeśli chodzi o działanie poza grami to jest płynna. Ktoś może wie czy pogrzebać coś w sterownikach czy może jakiś inny sposób // Ogarniete, do zamkniecia @ Ogen Dogen Chyba reset kompa pomogl, aczkolwiek jak juz bylo dobrze zauwazylem, ze zmieniajac DPI guzikiem ponownie sie narodzil problem, wiec jak ktos zna inne rozwiazanie to temat otwarty. 1 Quote Edit By Ogen Dogen, February 3 no to zostawiam na razie otwarte ;) Link to post Share on other sites
Ogen Dogen 2 251 Share Posted February 3 4 godziny temu, veegaz napisał: // Ogarniete, do zamkniecia Pochwal się jak rozwiązałeś, może się komuś przyda na przyszłość Quote Edit Link to post Share on other sites
Agatka. 2 150 Share Posted February 3 nie wiem jak w innych grach, ale w 1.6 miałam podobnie jak zmieniłam myszke (tak jakby był spadek fps jak nią machałam) i mi pomogła zmiana wartości w komendzie m_rawinput (nie pamiętam czy z 0 na 1 czy na odwrót) Quote Edit Link to post Share on other sites
relax 1 129 Share Posted February 3 Jak wyżej, spróbuj m_rawinput 1 Quote Edit Link to post Share on other sites
Lipny 284 Share Posted February 4 edited Myszka ,jej sterownik windows ogrania tak samo jak inne oprogramowanie MAC OS cos moglo ci sie podupic na portach USB (kontrolerow) przepiecie myszli w inny por ,uruchumienie komputera ponownie (co daje odblokowanie bram logicznych do sterownikow) to podstawa ! Jesli nie zadziala ,mozna wejsc w Moj komputer ,prawym myszy i dac menadzer urzadzen ,zobacz czy tam masz wszytkie kontrolery ...dajac ich odistaluj i uruchomienie komputera ponownie ,podpisze sobie system to jeszcze raz (pomoglo mi to do znalezienia telefonu przez komuter ,pojabolo sie cos w rejestrze i zoe zostalo podpisane ,reistalacja daje duzo bo podpisane sa od nowa rejestry do plikow .dll ktore obuguja dane urzadzenie/procedure) Edited February 4 by Lipny Quote Edit Link to post Share on other sites
Recommended Posts