Jump to content

Locked Jak prawidłowo trzymać myszke - UNIKAT!

Strix
     Share

Recommended Posts

• Cała zawartość 11
    • Temat został założony
    • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Najpopularniejsze posty

Wiem, że już tutaj było, ale pomyślałem, że przybyło nam dużo osób i może się to przydać : D Zachęcam do lektury Wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak ważną rzeczą jest odpowiednie ułożenie dłoni na

Last activity:

Wiem, że już tutaj było, ale pomyślałem, że przybyło nam dużo osób i może się to przydać : D Zachęcam do lektury :)

Wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak ważną rzeczą jest odpowiednie ułożenie dłoni na myszce podczas gry.

"Standardowe" trzymanie za mysz jest przeznaczone dla początkujących, oraz ludzi w podeszłym wieku, jeśli chcesz być pro musisz trzymać mysz tak jak gracze PRO!

Postaram się przybliżyć wam ten temat w moim poradniku, będę pisał dosyć szczegółowo, aby był on przystępny nawet dla największych laików w tej dziedzinie.

Tak więc przedstawię wam metody na 2 myszkach: na zwykłej, która można dostać za free przy zakupie nowego sprzętu, oraz na moim starym poczciwym Razer'rze DeathAdderze.

Zaczynajmy. (Lewa - zwykła myszka, Prawa - Razer DeathAdder).

Standardowo myszkę ludzie trzymają tak: nie wiedząc, że jest to najgorsza z możliwych dostępnych opcji.

97550121.jpg

Jest to błąd ponieważ, tak trzymając myszkę nie jesteśmy w stanie wycisnąć z niej 100% jej możliwości.

Drugi sposób, który zaprezentuję jest to sposób wymyślony przez Chińczyka Ching'a Yebesukinabosaka, opcja ta umożliwia nam wyciśnięcie około 90% możliwości myszy. Opis pod foto.

80756286.jpg

Trzymając tak myszkę mamy nad nią większą kontrolę, co za tym idzie - łatwiej trafić w przeciwnika.

Należy tutaj jednak o czymś wspomnieć. Zwykłą myszkę możemy trzymać obojętnie odwróconą w prawo lub lewo - zależy od upodobań, oraz od tego którą ręką się posługujemy, natomiast myszkę typu DeathAdder musimy trzymać odwróconą w lewo, ponieważ wtedy osiągamy lepszą precyzję, oraz wygodniej posługiwać się dodatkowymi przyciskami, które powinny być ustawione:

Prawy - reconnect

Lewy - quit

Ostatni III (trzeci) sposób, jest wg mnie najlepszy. Pozwala osiągnąć lepsze wyniki już od pierwszej gry i pozwala wycisnąć z myszki 110% jej możliwości. Sposób ten wymyślił Japończyk Jajami Omate w 2005 roku.

12070485.jpg

Trzymając tak myszkę mamy całkowitą kontrolę nad scrollem operując nim mięśniami nadgarstka.

Dodam, że z takiego sposobu korzystają gwiazdy e-sportu np f0rest czy spawN.

To tyle w tym poradniku, mam nadzieję, że pomogłem i dzięki mnie polska scena e-sportu będzie mogła pochwalić się nowymi gwiazdami.

Jeśli spodobał Ci się mój poradnik kliknij Lubię To - będzie to dla mnie motywacją, oraz oznaką, że czekacie na więcej poradników mojego autorstwa.

Poradnik stworzony na potrzeby młodych talentów e-sportu.

Kopiowanie i rozpowszechnione bez zgody autora zabronione.

Kontakt z autorem: 7336131 - .mat

Last activity:
    Hej! Nie widzisz zawartości tego postu?
    Sign In lub Create an account, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji!

• 3 months later...
    Last activity:
    Hej! Nie widzisz zawartości tego postu?
    Sign In lub Create an account, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji!

• 2 weeks later...
    • 3 weeks later...
    • 3 weeks later...
    Guest
    This topic is now closed to further replies.
     Share

• Create New...
    You are viewing the forum as guest.
    You do not have access to some content and features!