TOKSYNA 1 922 Share Posted December 14, 2020 14. Uważa się, że Franklin Pierce (1853-1857) był pierwszym prezydentem, który umieścił choinkę w Białym Domu. Imieniny obchodzą: Izydor, Noemi oraz Agnellus, Arseniusz, Bertold, Druzus, Eutropia, Gorzysław, Heron, Jan, Nahum, Nikazjusz, Nikazy, Pompejusz, Sławobor, Teodor, Wenancjusz, Wenanty, Wiator, Zozym Przysłowie: „Taką pogodę Nowy Rok przynosi, jaka na Jana od Krzyża się głosi” Dzień Małpy Dzień Małpy jest nieoficjalnym świętem międzynarodowym stworzonym i spopularyzowanym przez amerykańskich artystów w celu zwiększenia świadomości w odniesieniu do zwierząt, głównie ssaków człekokształtnych. Dzień Małpy jest dniem, kiedy możemy się czegoś nauczyć od tych uroczych i bardzo inteligentnych naczelnych lub można użyć tego dnia, aby zachowywać się jak małpy. Po raz pierwszy obchodzono to święto w 2000 roku i był to niewinny studencki żart. W kolejnych latach Dzień Małpy zyskał na popularności. Podczas obchodów dość często oglądane są klasyki filmu z udziałem człekokształtnych takie jak “King Kong” czy “Planeta Małp”. Często imprezom towarzyszą pokazy sztuki, w tym obrazy malowane przez szympansy, aukcje charytatywne i zbiórki funduszy na rzecz ochrony tych wspaniałych ssaków. Dzień Pamięci 47 Roninów W święto bohaterskich roninów warto poznać ich historię – nie tylko jest wciągająca, ale niesie za sobą cenne wartości. „Powodzenie dzieli Polaków, bieda zbliża, nieszczęście - łączy.” - Józef Bułatowicz 2 2 Link to post Share on other sites
TBk 647 Share Posted December 14, 2020 Dzień małpki hehe @ TOKSYNAty alkoholiczko 2 Link to post Share on other sites
TOKSYNA Autor Tematu 1 922 Author tematu Share Posted December 14, 2020 25 minut temu, TBk napisał: Dzień małpki hehe @ TOKSYNAty alkoholiczko Hahahaha za ja?xd to się bardziej tyczy @ magda@ Lipny itp itd xddd 1 1 Link to post Share on other sites
magda 64 Share Posted December 15, 2020 @ TOKSYNAJa juz Ci coś mówiłem na temat tego alkoholizmu to nie jest problem to jest hobby 1 Link to post Share on other sites
Lipny 284 Share Posted December 15, 2020 11 godzin temu, TOKSYNA napisał: Hahahaha za ja?xd to się bardziej tyczy @ magda@ Lipny itp itd xddd @ TOKSYNA Poszedl wyzszy vat na akcyze alkoholi w malych opakowaniach ,małpki podrozały ,teraz mniej niz 0.5 sie nie oplaca Link to post Share on other sites
TOKSYNA Autor Tematu 1 922 Author tematu Share Posted December 15, 2020 28 minut temu, Lipny napisał: @ TOKSYNA Poszedl wyzszy vat na akcyze alkoholi w malych opakowaniach ,małpki podrozały ,teraz mniej niz 0.5 sie nie oplaca Widzisz Kuba @ magda Mati sie chociaż tego nie wstydzi xd nie to co TY ;d 1 Link to post Share on other sites
magda 64 Share Posted December 15, 2020 6 godzin temu, TOKSYNA napisał: Widzisz Kuba @ magda Mati sie chociaż tego nie wstydzi xd nie to co TY ;d Ja się do tedo @ TOKSYNATeż przyznaje ale traktuje to jako hobby A @ LipnyPopieram ze się nie opłaca niej niż 0,5 kupować 1 1 Link to post Share on other sites
polpatr 36 Share Posted December 16, 2020 18 godzin temu, magda napisał: Ja się do tedo @ TOKSYNATeż przyznaje ale traktuje to jako hobby A @ LipnyPopieram ze się nie opłaca niej niż 0,5 kupować Po co @ Lipny Po co latac po pół litra jak można wziąść od razu litra 2 1 Link to post Share on other sites
Lipny 284 Share Posted December 16, 2020 4 godziny temu, polpatr napisał: Po co @ Lipny Po co latac po pół litra jak można wziąść od razu litra ostatnioo z przyjaciolka walilem 0,7 ...nie ,zebym namawial ,ale to nie glupia opcja Link to post Share on other sites
TOKSYNA Autor Tematu 1 922 Author tematu Share Posted December 16, 2020 3 godziny temu, Lipny napisał: ostatnioo z przyjaciolka walilem 0,7 ...nie ,zebym namawial ,ale to nie glupia opcja Mati! Proszę mi tu użytkowników na zła drogę nie sprowadzać... 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts