#ToxicGirl. 2 055 Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Sałatka makaronowa Składniki na 4 porcje: 200 g kolorowego makaronu muszelki, czerwona papryka, 200 g pieczarek, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, sok z 12 cytryny, sól, pieprz, tymianek. Makaron ugotować al dente, przelać zimną woda. Paprykę umyć, osuszyć, piec w piekarniku około 15 minut. Po wyjęciu z pieca zawinąć w folię, odczekać 10 minut i zdjąć skórkę. Pokroić w cienkie paski. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki, skropić sokiem z cytryny. Makaron wrzucić do salaterki i wymieszać z papryką i pieczarkami. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, solą, pieprzem i tymiankiem. Sosem polać sałatkę. Schab na niebiesko Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe, 100 g niebieskiego sera pleśniowego, pęczek natki pietruszki, 100 g żółtego sera, ząbek czosnku, kilka listków szałwii, majeranku i rozmarynu, olej, sól, pieprz. Kotlety schabowe umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż tworząc kieszonkę. Oprószyć solą oraz pieprzem, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser pleśniowy pokruszyć i wymieszać z natką i startym serem. Farsz włożyć do kieszonek w schabie, spiąć mięso wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi