#ToxicGirl. 2 055 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Ilość porcji: 5-6 Czas przygotowania: 40 minut. Składniki: 1/4 główki kapusty , 2 marchewki, 2 ogórki, 8 pomidorków koktajlowych, ok. 10 cm jasnej części pora, dowolne kiełki, 1 limonka, 1/2 szkl. oliwy, 1 łyżeczka octu, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka bazylii, sól, grubo zmielony czarny pieprz. 1. Kapustę oczyszczamy, bardzo drobno szatkujemy. Pozostałe warzywa myjemy i osuszamy. Marchewki kroimy w julienne, ogórki w półplasterki, a pomidory przekrawamy na pół. Pora kroimy w długie cienkie paski. Warzywa dokładnie mieszamy. 2. Oliwę mieszamy z dwoma łyżkami wody, octem, oregano, bazylią i ziołami. Doprawiamy do smaku solą. 3. Tuż przed podaniem warzywa polewamy sosem i skrapiamy 1/2 limonki. Delikatnie mieszamy i posypujemy kiełkami, oprószamy pieprzem. Dekorujemy resztą limonki pokrojoną w cząstki. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi