#ToxicGirl. 2 055 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Razowe łazanki z kapustą Składniki na 4 porcje: 3 szklanki pszennej mąki razowej, łyżka białej mąki pszennej, jajko, żółtko, główka kapusty białej, 3-4 cebule, 300-400 g pieczarek, sól, biały pieprz, szczypta przyprawy do zupy, oliwa. Przesiać i wymieszać obie mąki, wsypać na stolnic, pośrodku zrobić dołek i wbić do niego jajko oraz żółtko. Lekko posolić, dokładnie zagnieść i wyrobić, wlewając delikatnie ciepłą wodę. Gdy ciasto będzie jednolite, dość twarde, ale elastyczne przykryć je miską i pozostać na 30 minut, aby "odpoczęło". Potem rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i pokroić na łazanki. Wrzucić do wrzącej osolonej wody w dodatkiem łyżki masła lub oliwy, gotować 10 minut, odcedzić. Poszatkowaną kapustę udusić w małej ilości wody do miękkości. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, smażyć mieszając , aż odparuje sos, a grzybki lekko się przyrumienią. Wymieszać z osączona kapustą oraz łazankami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Diablica. 37 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Hej! Nie widzisz zawartości tego postu? Zaloguj się lub Zarejestruj nowe konto, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czekoladka. 935 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Hej! Nie widzisz zawartości tego postu? Zaloguj się lub Zarejestruj nowe konto, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi