Skocz do zawartości

    Zamknięty #17 Przepis z kalendarza.


    #ToxicGirl.
     Udostępnij

    Rekomendowane odpowiedzi

    • Cała zawartość 3
    • Temat został założony
    • Ostatnia odpowiedź

    Top użytkownicy w tym temacie

    Najpopularniejsze posty

    Razowe łazanki z kapustą   Składniki na 4 porcje: 3 szklanki pszennej mąki razowej, łyżka białej mąki pszennej, jajko, żółtko, główka kapusty białej

    H9ap5Nf.png

     

    Razowe łazanki z kapustą

    109360.jpeg

     

    Składniki na 4 porcje:

    • 3 szklanki pszennej mąki razowej,
    • łyżka białej mąki pszennej,
    • jajko,
    • żółtko,
    • główka kapusty białej,
    • 3-4 cebule,
    • 300-400 g pieczarek,
    • sól,
    • biały pieprz,
    • szczypta przyprawy do zupy,
    • oliwa.

     

    Przesiać i wymieszać obie mąki, wsypać na stolnic, pośrodku zrobić dołek i wbić do niego jajko oraz żółtko. Lekko posolić, dokładnie zagnieść i wyrobić, wlewając delikatnie ciepłą wodę. Gdy ciasto będzie jednolite, dość twarde, ale elastyczne przykryć je miską i pozostać na 30 minut, aby "odpoczęło". Potem rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i pokroić na łazanki. Wrzucić do wrzącej osolonej wody w dodatkiem łyżki masła lub oliwy, gotować 10 minut, odcedzić. Poszatkowaną kapustę udusić w małej ilości wody do miękkości. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, smażyć mieszając , aż odparuje sos, a grzybki lekko się przyrumienią. Wymieszać z osączona kapustą oraz łazankami.

    Odnośnik do komentarza
    Udostępnij na innych stronach

    Hej! Nie widzisz zawartości tego postu?
    Zaloguj się lub Zarejestruj nowe konto, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji!
    Odnośnik do komentarza
    Udostępnij na innych stronach

    • Whytti zamknął(ęła) ten temat
    Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
     Udostępnij

    ×
    ×
    • Dodaj nową pozycję...
    Przeglądasz forum jako gość.
    Nie posiadasz dostępu do niektórych treści i funkcji!