#ToxicGirl. 2 055 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Racuchy twarogowe Składniki na 4 porcje: szklanka mąki, 2 jajka, 200 ml mleka, 15 g drożdży, 200 g twarogu, 50 g rodzinek, cukier puder, sól, olej. Drożdże rozetrzeć z cukrem, łyżką mąki i ciepłym mlekiem. Odstawić do wyrośnięcia. Jajka rozmieszać z pozostałą mąką, solą i rozczynem. Dodać pokruszony twaróg i rodzinki, wymieszać, odstawić. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść na nim placuszki i smażyć. Osączyć, posypać cukrem pudrem. Śledź po japońsku Składniki na 4 porcje: 250 g śledzi w oleju, 2 średnie cebule, duże kwaśne jabłko, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki zielonego groszku konserwowego, 2 łyżki majonezu, kilka gałązek natki pietruszki, pieprz, sól. Groszek konserwowy osączyć, przełożyć do salaterki. Dodać drobno posiekaną cebulę oraz obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Wymieszać z majonezem, lekko posolić, przyprawić pieprzem. Śledzie osączyć z oleju, podzielić na 3-centymetrowe dzwonka. Ułożyć na półmisku. Na każdym kawałku śledzia położyć łyżkę sałatki, przybrać talarkami jajek i natką. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sw33toLcIa 1 632 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Hej! Nie widzisz zawartości tego postu? Zaloguj się lub Zarejestruj nowe konto, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi