#ToxicGirl. 2 055 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zupa jarzynowa błyskawiczna Składniki na 4 porcje: dowolne warzywa, pomidory, cebula, marchewka, pietruszka, seler z łodygą, makaron, 2 kostki bulionowe, sól, pieprz, zielenina, masło. Warzywa oczyścić, obrać, posiekać w kostkę. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju i 2 łyżki masła, wrzucić warzywa, wymieszać, posolić i dusić 15 min. Przyrządzić bulion, zalać uduszone warzywa, gotować 10 minut, przyprawić i posypać zieleniną. Chrupiąca golonka Składniki na 4 porcje: 2 golonki wieprzowe(po 800 g), łyżka smalcu, 1/2 pęczka natki pietruszki, 2 cebule, ząbek czosnku, 2 łyżki kminku, łyżeczka słodkiej papryki mielonej, 250 ml ciemnego piwa, sól, pieprz. Golonki przerąbać, natrzeć solą, pieprzem i papryką. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Natkę umyć, listki oderwać. Smalec rozgrzać w brytfannie. Wrzucić cebulę, czosnek, kminek, natkę. Włożyć mięso, wlać odrobinę wody. Piec 90 min w temp. 160 stopni, polewając sosem z pieczenia. Zdjąć pokrywę, naciąć skórkę golonki w kratkę i zwiększyć temp do 200 stopni. Piec jeszcze 30 min, polewając piwem. Mięso wyluzować i podawać z sosem piwnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi