#ToxicGirl. 2 055 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Chrupiące grzanki z pastą awokado. Składniki na 4 porcje: 1 bagietka, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 awokado, 2 łyżki soku z cytryny, 150 g gorgonzoli, łyżeczka listków oregano, sól, pieprz, liście tymianku. Bagietkę pokroić w kromki i przekroić na pół. Obrać ząbek czosnku, przekroić, natrzeć pieczywo i skropić oliwą z oliwek. Miąższ z awokado zmiksować z sokiem z cytryny, 50 g gorgonzoli, listki oregano, solą i pieprzem. Zrobić grzanki (na patelni lub na grillu piekarnika) i wystudzić. Szprycą wycisnąć pastę i rozłożyć 100 g gorgonzoli pokrojonej w cienkie plastry. Udekorować liśćmi tymianku. Strogonow Składniki na 4 porcje: 1000 g polędwicy wołowej, 2 łyżki masła, cebula, 300 g pieczarek, szklanka kremówki, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, sól, pieprz. Mięso opłukać, pokroić w paseczki. Podsmażyć na połowie masła. Przełożyć do garnka. Podlać 6 łyżkami wody. Chwilę dusić. Cebulę obrać i posiekać. Resztę masła podgrzać. Wrzucić cebulę, następnie oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Smażyć,a gdy grzyby się zarumienią, całość dodać do mięsa. Wlać śmietanę wymieszaną z przecierem pomidorowym. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Przyprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi