Skocz do zawartości

    Zamknięty #14 Przepis z kalendarza.


    #ToxicGirl.
     Udostępnij

    Rekomendowane odpowiedzi

    Pb4JJJT.gif

     

    Chrupiące grzanki z pastą awokado.

    tosty-z-awokado-1024x794.jpg

    Składniki na 4 porcje:

    • 1 bagietka,
    • ząbek czosnku,
    • 2 łyżki oliwy z oliwek,
    • 2 awokado,
    • 2 łyżki soku z cytryny,
    • 150 g gorgonzoli,
    • łyżeczka listków oregano,
    • sól,
    • pieprz,
    • liście tymianku.

     

     

    Bagietkę pokroić w kromki i przekroić na pół. Obrać ząbek czosnku, przekroić, natrzeć pieczywo i skropić oliwą z oliwek. Miąższ z awokado zmiksować z sokiem z cytryny, 50 g gorgonzoli, listki oregano, solą i pieprzem. Zrobić grzanki (na patelni lub na grillu piekarnika) i wystudzić. Szprycą wycisnąć pastę i rozłożyć 100 g gorgonzoli pokrojonej w cienkie plastry. Udekorować liśćmi tymianku.

     

    Strogonow

    FullSizeRender2-14.jpg?fit=640,480

    Składniki  na 4 porcje:

    • 1000 g polędwicy wołowej,
    • 2 łyżki masła,
    • cebula, 
    • 300 g pieczarek,
    • szklanka kremówki,
    • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego,
    • sól, pieprz.

     

     

    Mięso opłukać, pokroić w paseczki. Podsmażyć na połowie masła. Przełożyć do garnka. Podlać 6 łyżkami wody. Chwilę dusić. Cebulę obrać i posiekać. Resztę masła podgrzać. Wrzucić cebulę, następnie oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Smażyć,a gdy grzyby się zarumienią, całość dodać do mięsa. Wlać śmietanę wymieszaną z przecierem pomidorowym. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Przyprawić.

    Odnośnik do komentarza
    Udostępnij na innych stronach

    • Whytti zamknął(ęła) ten temat
    Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
     Udostępnij

    ×
    ×
    • Dodaj nową pozycję...
    Przeglądasz forum jako gość.
    Nie posiadasz dostępu do niektórych treści i funkcji!