Skocz do zawartości

    Zamknięty #10 Przepis z kalendarza.


    #ToxicGirl.
     Udostępnij

    Rekomendowane odpowiedzi

    • Cała zawartość 3
    • Temat został założony
    • Ostatnia odpowiedź

    Top użytkownicy w tym temacie

    Najpopularniejsze posty

    Krem z cukinii z pstrągiem   Składniki na 4 porcje: 200 g ziemniaków, 2 cukinie, cebula, 2 ząbki czosnku, łyżka oleju, 900 ml bulionu, gałązka koper

    Jak dla mnie idealne pyzy sa z mięsem z kurczaka, do tego robię je jak kluski śląskie, ale ścieram kilka większych ziemniaków na drobnych oczkach i czekam aż zrobią się czarne i dodaje do ugotawanych,

    dHfxwSy.png

     

    Krem z cukinii z pstrągiem

    zupa-krem-z-cukinii-z-serkiem-topionym-I

     

    Składniki na 4 porcje:

    • 200 g ziemniaków,
    • 2 cukinie, cebula, 2 ząbki czosnku,
    • łyżka oleju,
    • 900 ml bulionu,
    • gałązka koperku,
    • 100 g filetów z pstrąga,
    • 100 g słodkiej śmietany,
    • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany,
    • sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

     

    Obrane ziemniaki i cukinię umyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej i zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać cukinię i ziemniaki, dusić. Wlać bulion i gotować 20 min. Koperek umyć, oberwać listki. Filety z pstrąga umyć, włożyć do zupy i gotować 5 minut. 4 łyżki warzyw i pstrąga wyjąć. Rybę podzielić na kawałki. Obie śmietany wymieszać i wraz z koperkiem dodać do zupy. Zmiksować, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlać do miseczek, włożyć kawałki ryby i warzywa. Udekorować koperkiem.

     

    Pyzy ziemniaczane

    pyzy-ziemniaczane-z-miesem0-4.webp

     

    Składniki na 4 porcje:

    • 1000 g ziemniaków,
    • jajko,
    • 5 łyżek mąki,
    • 100 g boczku,
    • 300 g mielonej wieprzowiny,
    • cebula, czerwona papryka,
    • sól, pieprz, olej.

    Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Odcisnąć sok i odstawić. Z soku odlać płyn z wierzchu, pozostały osad(skrobię) wymieszać z ziemniakami. Ziemniaki połączyć z mąką i jajkiem, wyrobić ciasto, posolić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pokrojone drobno: cebulę, paprykę, mięso. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i nadziać farszem mięsnym. Zlepić pyzy. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, partiami wrzucać pyzy, gotować 25 min. Podawać z podsmażonym boczkiem.

     

     

    Odnośnik do komentarza
    Udostępnij na innych stronach

    Hej! Nie widzisz zawartości tego postu?
    Zaloguj się lub Zarejestruj nowe konto, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji!
    Odnośnik do komentarza
    Udostępnij na innych stronach

    Hej! Nie widzisz zawartości tego postu?
    Zaloguj się lub Zarejestruj nowe konto, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji!
    • Lubię to! (+1) 1
    Odnośnik do komentarza
    Udostępnij na innych stronach

    • Whytti zamknął(ęła) ten temat
    Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
     Udostępnij

    ×
    ×
    • Dodaj nową pozycję...
    Przeglądasz forum jako gość.
    Nie posiadasz dostępu do niektórych treści i funkcji!