#ToxicGirl. 2 055 Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 ☢☢☢ Kotlety z warzywami Składniki na 6 porcji: 2 czerstwe bułki, 2 cebule, łyżka natki, 1/4 szklanki oleju, 600 g mielonego mięsa, łyżeczka musztardy, 2 jajka, czerwona papryka, 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, mały ząbek czosnku, łyżeczka majeranku, 800 g ziemniaków, gałązka tymianku, liść laurowy, 1/2 szklanki bulionu mięsnego, 1/2 szklanki śmietany, 1/4 szklanki jogurtu, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju, dodać posiekaną natkę, dusić, ostudzić. Do mięsa dodać odciśnięte bułki, podsmażoną cebulę, musztardę i jajka, mieloną paprykę, majeranek, sól, pieprz. Mięso wyrobić i uformować 6 kotletów. Paprykę oczyścić i pokroić na kawałki. Drugą cebulę pokroić w krążki. Czosnek pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, Połowę pozostałego oleju podgrzać w brytfannie. Usmażyć cebulę, ziemniaki, czosnek, dodać pokrojoną paprykę, tymianek liście laurowe i razem smażyć. Zalać bulionem, przyprawić. Kotlety usmażyć na reszcie oleju, ułożyć w brytfannie na warzywach. Piec 30 minut w temp. 180 st. Śmietanę wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Kot;ety z warzywami podawać z sosem śmietankowym. ☢☢☢ `by @TOKSYNA 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi