Dzaastine 3 619 Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Cytat dnia ,,Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość." Michał Anioł ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dowcip dnia Dwóch małych chłopców ukradło sąsiadowi torbę pomarańczy. Stwierdzili, że muszą pójść w jakieś ustronne miejsce i tam podzielić się łupem po równo. Poszli więc na pobliski cmentarz. Kiedy przechodzili przez bramę cmentarza, z torby wypadły dwie pomarańcze, ale chłopcy stwierdzili, że wciąż mają ich dość dużo. Kilka minut później pijany mężczyzna, przechodząc obok cmentarza, usłyszał: - Jeden dla mnie, jeden dla ciebie. Jeden dla mnie, dla ciebie... Od razu wytrzeźwiał i ile miał sił w nogach pobiegł do kościoła, który był nieopodal cmentarza. - Ojcze, proszę ze mną. Bądźmy świadkami tego, jak Bóg i Szatan dzielą ciała i dusze na cmentarzu! Przerażeni pobiegli do bramy cmentarza i zaczęli nasłuchiwać: - Jeden dla mnie, jeden dla ciebie, jeden dla mnie i jeden dla ciebie. Nagle głos przestał liczyć i odezwał się drugi: - A co z tymi przy bramie? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciekawostka dnia Dlaczego warto jeść BÓB? Bób podnosi odporność Bób wspomaga mózg Bób walczy z nowotworami Bób chroni nasze kości Bób działa uspokajająco Bób wspomaga odchudzanie Bób świetnie smakuje! Przykładowy przepis na danie z bobem Składniki: 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu 150 g makaronu spaghetti 100 g wędzonego boczku 2 ząbki czosnku 2 żółtka 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 30 g parmezanu Przygotowanie: Bób wrzucić na osolony wrzątek i gotować do miękkości. Odmierzyć potrzebną ilość. Oddzielnie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużą patelnię włożyć drobno posiekany boczek i smażyć przez ok. 2 - 4 minuty, aż się podtopi i lekko zrumieni. Dodać starty czosnek, obrany bób oraz posiekaną natkę pietruszki, chwilę razem podsmażyć. Dodać ugotowany makaron i wymieszać, zmniejszyć ogień do minimum. Na patelnię wlać śmietankę wymieszaną z żółtkami i połową tartego parmezanu. Cały czas mieszając chwilę podgrzewać aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do talerzy i posypać resztą parmezanu. Pychota! kwestiasmaku.com ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Piosenka dnia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi