No One 647 Last activity: June 15, 2022 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Posted March 10, 2019 Zwykle nie zakładam tematów informujących o aktualizacjach CS:GO, ale w przedostatnim update dodano parę przydatnych usprawnień, o których warto wspomnieć. Update CS:GO z dnia 6 marca wprowadził: - Komendę startową "D3D9EX", która, jak zapewnia Valve, może zredukować zużycie procesora nawet o 40%. A co za tym idzie - zwiększyć FPS. Na moim przykładzie mogę stwierdzić, że FPS'ów mi zbytnio nie dodało (może o parę, co nie jest zauważalne na moim sprzęcie), ale osoby mające słabszy sprzęcik zachęcam do przetestowania. Bardziej zadowolony jestem z tego, że używając tej komendy możemy minimalizować i powracać do gry w ułamku sekundy. Dawniej powrót do gry zajmował nawet 10-15 sekund. Jak zastosować komendę? Wystarczy wejść w: Steam -> Biblioteka -> Klikamy PPM na CS:GO -> Właściwości -> Ustaw opcje uruchamiania -> Wpisujemy komendę -d3d9ex -> Ok -> Zamknij - Kolejnymi przydatnymi opcjami są ustawienia komunikacji. Możemy je znaleźć w grze (opcje -> ustawienia gry -> komunikacja). Dzięki nim możemy: wyciszyć drużynę przeciwną; zablokować komunikację ze wszystkimi oprócz znajomych i osób znajdujących się w poczekalni; ukryć avatary; zmieniać nazwy graczy, których nie mamy na liście znajomych. Od dawna używałem komendy cl_mute_enemy_team "1", lecz teraz jest to ułatwione dla wszystkich. Dajcie znać czy to Wam coś pomogło i czy update się podobał Źródło: blog.counter-strike.net 2 Link to comment https://cskatowice.com/topic/34481-aktualizacja-06032019-wi%C4%99cej-fps-mniejsze-zu%C5%BCycie-procesora-ustawienia-komunikacji/ Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts