Wercia to ziomal 273 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Witam znowu! Dzisiaj mam dla was przepis na ciasto truskawkowo-bananowe na twarożku. Przepis sam w sobie, jest strasznie prosty oraz bardzo pyszny. Zapraszam do spróbowania swoich sił w tym przepisie i dzielenia się swoim wykonaniem Czas przygotowani: 30 minut/max godzina Składniki: Spód ciasta: ● 100g ciastek(najbardziej do tego pasują herbatniki) ● około 2 łyżki oleju kokosowego Masa twarożkowa: ● 250g twarogu ● 1 banan ● 1 łyżka ksylitol lub innego słodzika ● 1łyzka żelatyny ● 1/4 puszki mleczka kokosowego Góra: ● galaretka truskawkowa ● Tryskawki i granat(możecie użyć owoców, jakich tylko chcecie) Sposób przygotowania: Krok pierwszy Olej kokosowy blindujemy z ciastkami i odstawiamy na około 20 minut do lodówki. Krok drugi Mleczko kokosowe podgrzewamy, aż do roztopienia i mieszamy z żelatyną i ksylitolem(bądź innym słodzikiem) Krok trzeci W trakcie tego blendujemy twaróg z bananem. Dodajemy mleczko i ponownie blendujemy. Krok czwarty Rozkładamy na blaszkę i zostawiamy na około 30 minut do stężenia. Krok piąty Układamy owoce i zalewamy galaretką. Całość zostawić w lodówce, aż do stężenia. Smacznego! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
we_ogarnij_bejbe 108 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Hej! Nie widzisz zawartości tego postu? Zaloguj się lub Zarejestruj nowe konto, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi