Mark. 101 Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Filmik stworzony przez @Mark. reklamujący serwery Counter-Strike 1.6 Zapisy do Wywiadu Bezczelna Przepytuje Q&A http://cskatowice.com/forum/394-qa/ Pozdrawiam wszystkich alkusów na sieci ~ Anonimowy Alkoholik Dlaczego blondynka grabiąc liście złamała nogę? Bo spadła z drzewa... ============================ Przychodzi zając do sklepu i mówi: - Poproszę chlebek z górnej półki. Miś podaje mu chleb. Następnego dnia sytuacja się powtórzyła. Tak jest przez kilka dni. W końcu przychodzi do sklepu i mówi: - Poproszę masło z dolnej półki. Zdziwiony miś podaje mu masło. - I chlebek z górnej półki. NALEŚNIKI À LA RAFFAELLO Mleczko i wiórki kokosowe, biała czekolada i migdały! Jeśli to Twoje ulubione smaki, koniecznie przygotuj najnowszy przepis Pawła Małeckiego! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI mleczko kokosowe – 200 ml mleko – 200 ml wiórki kokosowe – 20 g jajo – 1 szt. mąka pszenna – 100-120 g olej kokosowy – 2 łyżki sól MUS KOKOSOWY mleczko kokosowe – 200 ml żelatyna – 7 g woda do namoczenia żelatyny – 25 ml biała czekolada – 100 g śmietanka UHT 30% – 200 ml DO DEKORACJI migdały w słupkach lub płatkach – 100 g biała czekolada – 100 g KROK 1: Smażymy Naleśniki. Mleczko i mleczko kokosowe podgrzewamy delikatnie z olejem kokosowym. Dodajemy wiórki kokosowe i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonego mleczka dodajemy jajko, szczyptę soli oraz mąkę. Wszystko dokładnie miksujemy i odstawiamy na około 10 minut. Następnie smażymy naleśniki. KROK 2: Łączymy Składniki Musu. Mleczko kokosowe zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i łączymy z pokruszoną czekoladą. Żelatynę namaczamy w wodzie, dodajemy do ciepłego mleczka kokosowego i dokładnie mieszamy. Studzimy. Śmietankę ubijamy i delikatnie łączymy z wystudzoną masą. Gotowy mus odstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia. KROK 3: Dekorujemy Naleśniki Usmażone i wystudzone naleśniki układamy na talerzu. Nakładamy na nie zestalony mus kokosowy, dekorujemy migdałami i startą białą czekoladą. Przepis zaczerpnięty z KuchniaLidla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi