Skocz do zawartości

    Zamknięty #4 Gazetka CsKatowice.com - Marzec 2017r.


    Mark.
     Udostępnij

    Rekomendowane odpowiedzi

     

    26c08be1f939c.png

    ae5a20a72d07f.png

    Filmik stworzony przez @Mark. reklamujący serwery Counter-Strike 1.6

     

    df4127f82da29.png

    11c54ec91ac62.png

    b93445b716cf3.png

    Zapisy do Wywiadu

    87b86b84d7e04.png

    Bezczelna Przepytuje

     

    jdud3tp6s1xc.png

    Q&A

     

    http://cskatowice.com/forum/394-qa/

     

     

    6ec2982486ee1.png

    Pozdrawiam wszystkich alkusów na sieci ~ Anonimowy Alkoholik
     

    4e1c8b9516206.png

    fda09fe2b97cd.png

    6c4935ffd4952.png

    d22c820155772.png

     

     

     

     

     

     

    9b14770c23220.png

    57e09e655a2dc.png

     

    2b812253fe4c5.png

    Dlaczego blondynka grabiąc liście złamała nogę?
    Bo spadła z drzewa...

    ============================

    Przychodzi zając do sklepu i mówi:
    - Poproszę chlebek z górnej półki.
    Miś podaje mu chleb. Następnego dnia sytuacja się powtórzyła. Tak jest przez kilka dni. W końcu przychodzi do sklepu i mówi:
    - Poproszę masło z dolnej półki.
    Zdziwiony miś podaje mu masło.
    - I chlebek z górnej półki.

    104d4de2771de.png

    NALEŚNIKI À LA RAFFAELLO

    Mleczko i wiórki kokosowe, biała czekolada i migdały! Jeśli to Twoje ulubione smaki, koniecznie przygotuj najnowszy przepis Pawła Małeckiego!
     
    SKŁADNIKI:

    NALEŚNIKI

    • mleczko kokosowe – 200 ml
    • mleko – 200 ml
    • wiórki kokosowe – 20 g
    • jajo – 1 szt.
    • mąka pszenna – 100-120 g
    • olej kokosowy – 2 łyżki
    • sól

    MUS KOKOSOWY

    • mleczko kokosowe – 200 ml
    • żelatyna – 7 g
    • woda do namoczenia żelatyny – 25 ml
    • biała czekolada – 100 g
    • śmietanka UHT 30% – 200 ml

    DO DEKORACJI

    • migdały w słupkach lub płatkach – 100 g
    • biała czekolada – 100 g

     

     

     

    KROK 1: Smażymy Naleśniki.

    Mleczko i mleczko kokosowe podgrzewamy delikatnie z olejem kokosowym. Dodajemy wiórki kokosowe i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonego mleczka dodajemy jajko, szczyptę soli oraz mąkę. Wszystko dokładnie miksujemy i odstawiamy na około 10 minut. Następnie smażymy naleśniki.

     

    KROK 2: Łączymy Składniki Musu.

    Mleczko kokosowe zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i łączymy z pokruszoną czekoladą. Żelatynę namaczamy w wodzie, dodajemy do ciepłego mleczka kokosowego i dokładnie mieszamy. Studzimy. Śmietankę ubijamy i delikatnie łączymy z wystudzoną masą. Gotowy mus odstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia.

     

    KROK 3: Dekorujemy Naleśniki

    Usmażone i wystudzone naleśniki układamy na talerzu. Nakładamy na nie zestalony mus kokosowy, dekorujemy migdałami i startą białą czekoladą.

     

    Przepis zaczerpnięty z KuchniaLidla. 

     

     

    f1d8628f1d791.png

    Odnośnik do komentarza
    Udostępnij na innych stronach

    • P@tRyK zamknął(ęła) ten temat
    Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
     Udostępnij

    ×
    ×
    • Dodaj nową pozycję...
    Przeglądasz forum jako gość.
    Nie posiadasz dostępu do niektórych treści i funkcji!