Jump to content

Locked Kaloryfer - czyli rzeźba brzucha

Recommended Posts

• Cała zawartość 7
    • Temat został założony
    • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Najpopularniejsze posty

Artykuł poświęcony rzeźbie brzucha. Czyli jak skutecznie wyrobić kaloryfer! Powinniśmy pamiętać o trzech czynnikach, wydaje mi się, że są bardzo ważne. Rzeźbiłem brzuch kiedyś i udało mi się, ale p

Last activity:

Artykuł poświęcony rzeźbie brzucha. Czyli jak skutecznie wyrobić kaloryfer!

Powinniśmy pamiętać o trzech czynnikach, wydaje mi się, że są bardzo ważne.

Rzeźbiłem brzuch kiedyś i udało mi się, ale później przestałem to robić, ponieważ zacząłem robić masę :) z miernym skutkiem, ale było to spowodowane tym, że gram w piłkę, a przy tak szybkiej przemianie materii nie da się robić masy i grać w nogę.

Czynniki, które trzeba spełnić:

1. Dobrze dobrana dieta.
    2. Ćwiczenia, które pozwolą spalić tłuszcz z brzuszka.
    3. Ćwiczenia, które pozwolą wzmocnić brzuch i wyrzeźbić go.

Pamiętajcie o tym! Ciężko robić masę + rzeźbę.

ad.1

Chcąc spalić tłuszcz trzeba dobrać dobrą dietę.

Nie wiem czy wiecie, pewnie wydaje wam się, że ogromna ilość białka = duża masa!

Powiem wam, że się mylicie w tym momencie. Aby spalić tłuszcz, trzeba dobrać dietę, która ma dużą ilość białka, lecz małą ilość węglowodanów. Białko nie będzie przyswajalne i automatycznie będzie wydalane, co za tym idzie będziemy chudnąć i zrzucać zbędny tłuszcz. Powinniśmy nie jeść słodyczy, tłuszczy, itp. Wszystko co jest wysokokaloryczne.

ad.2

a) aeroby - trening (bieganie, skakanie na skakance, jazda na rowerze, pływanie).

Robiłem trening aerobowy grając w piłkę. Biegałem 4 razy w tygodniu (3 treningi i mecz)

Ogólnie polecam 3 treningi biegowe w tygodniu.

Poniedziałek - Środa - Sobota po 40 minut.

W sobotę przed śniadaniem, ponieważ wtedy podczas wysiłku będzie pobierany z organizmu tłuszcz itp. jako dawka energii.

B) HIIT - (ang. High Intensity Interval Training - trening przedziałowy o wysokiej intensywności).

Nazywam to interwałami. Na trening HIIT składają się naprzemienne okresy wysoko i średnio intensywnych, zazwyczaj krótkich przedziałów ćwiczeń. Z tego co mi wiadome jest bardziej korzystniejsze niż aeroby, ponieważ spala się większa ilość tłuszczów.

Przykładowy trening interwałowy, mojej roboty, którego używałem.

1. Rozgrzewka - do 5 minut. Rozciągnąć się, ale przed rozciąganiem rozbiegać się krótko.

2. Zaczynamy od sprintu przez 20-30 sekund

3. Po upływie tego czasu truchtamy 30 sekund

4. Powtórzyć to z 5-6 razy

5. Marsz 5 minut i do domu.

Całość treningu łącznie z rozgrzewką i marsz trwa w tym przypadku około 15-20 minut.

#2 - wf (to na rozbieganie, czyli pierwszy tydzień - polecam) - 4,5 km

1. Rozgrzewka

Przez pierwsze 1,5 km :

Bieg 2 minuty

Marsz 1 minuta

Przez drugie 1,5 km:

Bieg 3 minuty

Marsz 30 sekund

Przez trzecie 1,5 km:

Bieg 5 minut

Marsz 30 sekund

ad. 3

Nie ma nic lepszego niż A6W. - http://a6w.pl

Wzmacnia i rzeźbi brzuch.

No cóż, tyle wiem i nic więcej.

Reszta wiedzy, którą posiadam na temat rzeźbienia na ten okres czasu jest wam nie potrzebna. Tyle co mogłem to wytłumaczyłem.

Pozdrawiam

Art. by cajmert

https://cskatowice.com/topic/2159-kaloryfer-czyli-rze%C5%BAba-brzucha/

Last activity:
    Hej! Nie widzisz zawartości tego postu?
    Sign In lub Create an account, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji!
    Last activity:
    • 2 weeks later...
    Last activity:
    Last activity:
    Last activity:
    • 2 years later...
    Last activity:
    Guest
    This topic is now closed to further replies.
    • Create New...
    You are viewing the forum as guest.
    You do not have access to some content and features!