Jump to content

Recommended Posts

• Cała zawartość 6
    • Temat został założony
    • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Najpopularniejsze posty

Udostępniam mój mały programik wykorzystujący prosty algorytm do szyfrowania. W ten sposób możemy niejako "założyć" sobie hasło na plik. Wystarczy że wskażemy wybrany plik i wymyślimy sobie klucz (h

Last activity:

Udostępniam mój mały programik wykorzystujący prosty algorytm do szyfrowania.

W ten sposób możemy niejako "założyć" sobie hasło na plik.

Wystarczy że wskażemy wybrany plik i wymyślimy sobie klucz (hasło). Po zaszyfrowaniu plik jest niezdatny do odczytu. System będzie go widział jako uszkodzony.

Wtedy za pomocą hasła, którego użyliśmy wcześniej możemy odbudować go.

DOWNLOAD:

Wersja 1.1: http://puu.sh/qREqG/889b1618ad.zip

Wersja 1.0: http://puu.sh/qOfkP/dbac1737ff.zip

Zastosowania:

• Zabezpieczenie danych przed osobami trzecimi.
    • "Ohasłowanie" pliku.
    • Zabezpieczenie danych przed policją w wypadku konfiskaty dysku. (nie ma obowiązku podawania żadnych haseł, ani kluczy deszyfrujących)

Uwagi:

• Jeżeli program się nie uruchamia zaktualizuj Microsoft .NET Framework
    • Jeżeli użyłeś złego hasła / pomyliłeś przyciski - wykonaj operacje przeciwną np. odszyfrowałem plik hasłem "abc", a poprawne hasło to "123". W takim wypadku zaszyfruj plik błędnym hasłem i dopiero wtedy odszyfruj poprawnym.
    • Jeden plik możemy wielokrotnie szyfrować, co zwiększa skuteczność szyfru. Żeby taki plik odzyskać należy odszyfrować w odwrotnej kolejności np. plik zaszyfrowany 3 hasłami w kolejności "qwe" "rty" "uio" - należy odszyfrować w kolejności "uio" "rty" "qwe"
    • Kluczem może być dowolny ciąg znaków.

bfc5200b0c.jpg

P.S Program jest darmowy i stworzony 4fun. Jeżeli potrzebujesz zaszyfrować jakieś ważniejsze dane skorzystaj z profesjonalnych narzędzi w sieci :)

Jeśli kogoś interesuje sposób szyfrowania to zapraszam na priv.

https://cskatowice.com/topic/17938-prosty-szyfrator-plik%C3%B3w/

Last activity:
    Hej! Nie widzisz zawartości tego postu?
    Sign In lub Create an account, aby korzystać ze wszystkich dostępnych funkcji!
    Last activity:
    Last activity:
    Last activity:
    • 3 weeks later...
    Last activity:
    Guest
    This topic is now closed to further replies.
    • Create New...
    You are viewing the forum as guest.
    You do not have access to some content and features!